top of page
  • Writer's picturePaal Andre Lund

Søre Grøtdalstind 1331 moh

Vi var en morgenfrisk gjeng som kjørte fra Sæbø mot Ørsta og svingte av på Kvistad etter ca. 4 kilometer. Seterveien fortsetter 2,5 kilometer innover Frølandsdalen, hvor seks stengte grinder måtte åpnes og lukkes før Heimsætra. Med lette tursekker fulgte vi god sti opp til snaufjellet i retning Kalvedalsegga. Etter 1,5 kilometer krysser stien en dyp bekkedal og fortsetter småbratt opp en godt synlig morenerygg til storsteinura ved bekken ca. 880 moh. Dette er siste mulighet for påfyll av sildrende vann og samtidig en flott rasteplass. Herfra får du et fint skue mot den kvasse Blåtinden øverst i dalen. De to yngste jentene på 11 og 12 år var fulle av energi og fikk raskt resten av gjengen på beina igjen. Dermed var vi klare for de siste 450 høydemeterne opp steinura i den solvendte fjellsiden. Øverst passerer stien en smal passasje mellom fjellryggen og en markert bergnabb før den fortsetter opp en løs og bratt grusrenne. I skaret mellom dagens to topper bestemte vi oss for først å besøke Midtre Grøtdalstinden (1326 moh.). Etter litt fotografering returnerte vi ned i skaret og tok fatt på de siste 30 høydemeterne opp til Søre Grøtdalstinden (1331 moh.). Fra varden hadde vi best utsikt mot Kolåstinden, Dalegubben, Hjørundfjorden og Skårasalen. Etter en times pause returnerte vi til bekken og storsteinura (880 moh.), hvor vi traff andre personer på vei opp. Tilbake ved bilen var vi alle enige om at dette var en utmerket topptur i vakre omgivelser.

SNØSKREDET SOM TOK LIV

På Sæbø gikk det et stort snøskred om morgenen 19. februar 1968. Det tok med seg de fem gårdsbrukene på Riise, og tre mennesker mistet livet.

(Fra boka Norges beste familietopper). Sted: Ørsta, Møre og Romsdal Lengde: 7,4 km Høydemeter: 1095 m Primærfaktor: 555 m0 comments

Commentaires


bottom of page