top of page
  • Writer's picturePaal Andre Lund

Reinviktinden 1215 moh

I Nordfold tok vi kontakt med Truls, som i 2009 hjalp oss med båtskyss til Sandbakken. Da var det kommunetoppen Helldalisen (1351) som var målet. Denne uka fikk vi leie en solid aluminiumsbåt under oppholdet i Steigen. Det finnes flere utilgjengelige topper langt unna asfalt og tettbebygde strøk. Veldig bra når service-innstilte nordlendinger stiller opp på kort varsel.

Ny flott dag i Steigen innbød til en stortopp av dimensjoner. Fra brygga i Nordfold satte vi kursen mot naturskjønne Stavfjorden. Så oss ut en oppgang ved en av bekkene som styrtet ned fjellsiden. Renna vi valgte var nok det bratteste partiet i dag. Mange skrenter og noe vegetasjon i starten. Fra ca 500 moh ble det en drøm av en tur og snøføre nesten til topps. Ganske så bratt var søreggen, mens nordre egg var den greieste å gå. Det var bart fjell parallelt med snøfonna langs toppeggen. Litt luftig men god plass selv for oss. Imponerende utsikt mot et mylder av utilgjengelige og spenstige tinder. Det er også mulig å velge en lengre variant fra Martnesvika på nordsiden. Båtturen utgjorde 30 km t/r.

REINVIKTINDEN er en av 85 fjelltopper i Norge med PF over 1000 meter. Sted: Sørfold, Steigen - Nordland Lengde: 10,2 km Høydemeter: 1246 m Primærfaktor: 1047 m

0 comments

Comments


bottom of page