top of page
  • Writer's picturePaal Andre Lund

Seljebottstinden 1536 moh

Parkerte i et lite hyttefelt i Berdal hvor det var skiltet mot Jamtesætra. Her gikk det en bratt og solid sti opp til den idylliske sætra. Videre fulgte jeg stien som leder opp mot Ormula. Da jeg ankom ca. 1100 moh møtte jeg på snøen som viste seg å bli en skikkelig utfordring. Når jeg stod på toppen av Ormula 1418 moh kikket jeg med store øyne mot Seljebottstinden. Herfra var det ca. 2 km i luftlinje å gå i dyp snø. Uansett startet jeg å bevege meg sakte over ryggen og ned i skaret før Litlehornet. Valgte å legge meg på vestsiden da det var noe mindre snø. Det ble litt mindre slit her før jeg tok en rast i skaret på 1200 moh. Nå gjenstod den drøye oppgangen til Seljebottstinden jeg hadde gruet meg til siden jeg stod på Ormula. Det viste seg å stemme bra da kreftene forsvant i snøen for hver meter. Heldigvis ble det hardt føre de siste 100 hm og over platået til toppen. Her oppe tror jeg det må ha vært nærmere 1 m snø allerede... Fantastisk skue mot alle de høye toppene som har blitt drysset ned med snø. På returen valgte jeg å gå den bratte nord-ryggen opp og over Litlehornet. Vel nede i skaret igjen la jeg meg øst for Ormula i den siste blytunge etappen. Kroppen smilte i alle retninger da jeg endelig var under snøgrensa. Nå gjenstod bare sjarmøretappen ned igjen til bobilen. Nr: 601 Sted: Fjord, Møre og Romsdal Lengde: 12,7 km Høydemeter: 2035 m Primærfaktor: 636 m


Jamtesætra

Mot Ormula


Flott utsikt mot Tafjordfjella


Lurevarde på Ormula

Utsikt mot Litlehornet & Seljebottstinden fra toppen av Ormula

Ormula

Geitebottinden


Litlehornet (høyre) & Seljebottstinden (vesntre)


Ryggen over Ormula

Snarveien mot Seljebottstinden

Siste bakken mot målet for idagProfil av Litlehornet og OrmulaGeitebottinden

Gleder meg til returen...


Toppen av Seljebottstinden


De 3 flotte vardene på Seljebottstinden


Nordryggen opp Litlehornet


Litlehornet

Mot Seljebottstinden

Returryggen mot Ormula


Utsikt mot Valldal

Jamtesætra


0 comments

Comentários


bottom of page