top of page
  • Writer's picturePaal Andre Lund

Storebjørn 2222 moh

Updated: Jul 4, 2021

Da var det endelig klart for en topptur jeg trodde skulle foregå med ski på beina.. I stedet ble det en varm sommerdag med utgangspunkt Krossbu. Startet etter stien opp til Leirbreatjønna1630 moh. Her møtte jeg en gjeng som gjorde seg klare for brevandring. Jeg for min del krysset breen alene til nordsiden for Skeie. Herfra ble det en litt annerledes variant som endte med artig klyving mot toppen. På Skeie var det noen klatrere som kom opp nordvestryggen. Videre fikk jeg en herlig etappe til Veslebjørn. Ganske kurant og fin denne overgangen. Terrenget var overraskende greit å gå. Gikk for det meste på stein opp sørryggen til Storebjørn. Vel oppe var det bare å nyte utsikten fra denne majesteten. Neste etappe var å komme meg videre til Sokse. Valgte samme retur, men kuttet ruta før oppgangen til Sokse. Her traff jeg nok en gang på klatre-sugende folk. Jeg gikk inn i snørenna og fortsatte bratt opp med mye løs stein. Utmerket utsikt mot Storebjørn og andre tinder i Jotunheimen.. Avsluttet strake veien over breen til Krossbu Uten tvil min favoritt tur i Jotunheimen så langt. Sted: Lom, Innlandet Lengde: 18,6 km Høydemeter: 1525 m Primærfaktor: 808 m0 comments

Comments


bottom of page