top of page
  • Writer's picturePaal Andre Lund

Skotstindan traversen 746 moh

Updated: Jul 30, 2023

Har søkt mye på nettet og prøvd å finne en detaljert tur beskrivelse av denne traversen, men uten lykke. Man finner masse tur beskrivelser av den vanlige traversen fra Sørskottinden og opp til Skotstindan S1 eller den navnløse toppen på 566moh.

Vi bestemte oss uansett for å peise på for å se om denne faktisk lar seg gjøre uten tau. Vi parkerte i Nordskotvika og tok fatt på stien som begynner ved et lite vannverk. Fulgte denne et lite stykke innover dalen før den forsvant. Herfra ble det litt jungel safari til å begynne med men ble bedre med lyng etterhvert. Herfra var det svaberg fjell videre oppover, men var overraskende mye gode sprekker og tak. For oss var det greit å klyve her, men mange foretrekker sikkert tau. Lå noen slynger festa her og der. Toppen ble nådd relativt enkelt hvor vi tok en matbit og gikk ned igjen for å starte på S1. Ryggen opp til denne var en god del luftigere og eksponert. Så anbefales nok tau på et par steder her, men følte oss trygge da vi brukte god tid etter gode tak. Kom oss opp til slutt hvor vi fortsatte resten av traversen. Lite klyve parti i hakket til 566moh ellers plankekjøring til en loddrett vegg før Sørskottinden. Her bruker folk flest tau opp å ned. Heldigvis skulle vi opp å ikke ned. Blitt problematisk med rævva ned først her. Er vel kanskje grad 5 ca opp de 6-7 meterne her. Det gikk fint og vipps var vi på Sørskottinden. Prøvde oss på en snarvei ned herifra. Den anbefales IKKE. Følg heller stien ned til veien.

Fantastisk og spennende travers som anbefales! Sted: Steigen, Nordland Lengde: 13,2 km Høydemeter: 1300 m Primærfaktor: 735 m

0 comments

Comments


bottom of page